Mivel is foglalkozik az Obulus?

A obulus.eu hazánk egyetlen olyan oldala, ahol rövidtávú megélhetési problémákon igyekszik segíteni kizárólag olyan családoknak, ahol tartósan beteg vagy fogyatékkal élő gyermek is van.

Az oldalon nem általánosságban nonprofit szervezeteknek gyűjtünk, hanem konkrét ügyekre várjuk a támogatásokat. A tapasztalat az, hogy ha konkrét emberek szívszorító történetét olvassuk, sokkal motiváltabbak vagyunk arra, hogy segítsünk. És szívszorító történetekben sajnos nincs hiány. Az állatvédelemre azonban NEM áll módunkban gyűjteni!

Ki üzemelteti a Obulus oldalát?

Az Obulus oldalát, Ganyi Károly üzemelteti. Közülük az oldal készítője és ötletgazdája, maga is súlyosan mozgáskorlátozott.

Hogyan tudok adakozni?

Ha kiválasztottál egy Gyűjtést, egyszerűen kattints a „Támogatás” gombra! Regisztrálni nem szükséges, de a neved és az email címedet meg kell adnod. Kiválasztod, hány Forintot szeretnél adományozni, majd fogsz kapni egy e-mailt, amiben minden további teendő pontosan le lesz írva.

Hogyan tudok fizetni?

Fizetni bankpénztári befizetéssel, átutalással, vagy PayPal fiókkal lehetséges.

PayPal fizetés esetén 8 napon belül továbbítjuk a teljes összeget a támogatott számlájára a megadott közleménnyel.

Bankkártyával nem lehet elküldeni a támogatás összegét, egész egyszerűen azért, mert minden támogatottnak más-más a számlaszáma.

Mikor kell fizetnem?

A támogatást a megrendeléstől számított 8 napon belül kell kifizetned. A támogatásod közvetlenül a támogatott bankszámlájára kerül. Ha mégsem tudod valami miatt 8 napon belül fizetni, természetesen akkor sem vész el a lehetőség, a később beérkezett támogatásokat éppúgy megérkeznek a támogatott számlájára. Fontos! Azzal, hogy a Tégy Jót!® felületén a Támogatás gombra történt kattintás, még nem történt meg az ügy tényleges támogatáa! Ez csak egy gesztus. A tényleges támogatáshoz a vásárlástól számított 8 napon belül fel kell keresned a bankod online felületét, vagy a bankfiók pénztárán is befizetheted az összeget.

Ha több megrendelésem van ki tudom fizetni egy tranzakcióval?

Nem. Minden támogatottnak más-más a számlaszáma.

Honnan tudom, hogy tényleg eljut a támogatásom az általam kiválasztott Támogatotthoz?

A vásárlás után a visszaigazoló emailben szereplő összeget a gyűjtésben szereplő számlaszámra, vagy paypal címre kell utalni.

Az ajánlat lejárta után minden esetben közzétesszük, hogy mennyi kupon talált gazdára. Ezt az „Akiknek segítettünk“ menüpont alatt találod.

Tudok készpénzzel fizetni?

Az Obulus oldalán nincs lehetőség közvetlenül készpénzes fizetésre.

Tudok bankkártyával fizetni?

Sajnos nem tudsz bankkártyával fizetni, csak banki befizetéssel vagy netbankon keresztüli átutalással a támogatott számlaszámára.

Mennyi ideig van kint egy gyűjtés?

Alapesetben, gyűjtés közzétételétől számított 1 hónapig, azaz pl. elsejétől következő hónap elsejéig. Ez idő alatt lehet kampányolni az éppen aktív gyűjtés(ek)ért link megosztással.

Mi történik akkor ha lejár a gyűjtés?

A lejárt gyűjtés archiválódik, s átkerül az Akiknek segítettünk menüpontba. Ekkor már nem lehet vásárolni támogatásokat, ezt bizonyítja „A gyűjtés lejárt” felirat is.

Szeretnék felkerülni az oldalra támogatottként. Hogyan lehetséges ez?

Töltsd ki a weboldalon található kérelmet. Ehhez kérjük, tölts fel a megfelelő helyen egy oldal zárójelentést, emelt családi pótlékról szóló határozatot (vagy amennyiben elmúltál 18 éves, de még nem vagy 35, NRSZH szakvélemény határozatot), és egy fotót a támogatott személyről. Amennyiben például GYES-t és GYOD különbözetét is kapod, úgy mindkettő határozatát bekérjük!

Nem találom itt, ami engem érdekel, hogyan tudom feltenni a kérdésemet?

Írj az obulus (kukac) obulus.eu e-mail címre!